Isak Åsbrink blir ny VD för Legres AB

Isak Åsbrink har utsetts till ny vd för Legres AB (publ) och efterträder därmed tf vd Charlotte Strandberg. Han kommer närmast från en tjänst som Country Manager för Clear Channel i Norge.

Isak har gedigen erfarenhet som ledare och har arbetat inom en rad olika funktioner inom Clear Channel-koncernen sedan 2011. Isak började som analyschef och blev därefter försäljningschef i Sverige, för att nu senast arbeta som chef för den norska verksamheten. Isak är civilingenjör från Lunds Tekniska Högskola.

-  Jag är mycket nöjd över att Isak Åsbrink blir den samlande kraft som kan leda Sergelbolagens utveckling i Norden. Branschen befinner sig i ett mycket spännande paradigmskifte med många olika framtida utmaningar. Isak är både en god ledare och en visionär som vi ser fram emot att arbeta tillsammans med, säger Ewa Glennow, styrelseordförande i Legres.

Isak Åsbrink tillträder sin tjänst senast 20 februari 2019.

-  Det ska bli mycket spännande att få vara med och ta fram framtidsstrategierna inom en bransch som befinner sig i början av den omvandlingsprocess som digitaliseringen innebär. Nu ser jag dock först och främst fram emot att träffa alla nya medarbetare och få ta del av all den kompetens och erfarenhet som finns inom Sergelkoncernen, säger Isak Åsbrink.

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Legres AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnas för offentliggörande den 20 augusti 2018 kl. 15.00.

Fakta om Legres AB (publ)

Legres AB (publ) är moderbolag för Sergelbolagen i Norden som förvärvades av Marginalen Group i juni 2017. Koncernen har cirka 350 medarbetare och består av Sergel Kredittjänster AB i Sverige, Sergel Oy i Finland, Sergel Norge AS och Sergel A/S i Danmark. Sergel erbjuder kredit-, inkasso- och clearinghousetjänster.

För ytterligare information kontakta:
Anders Karlström, informationschef, +46 707353677, anders.karlstrom@marginalen.se