Klaus Reimer utses till ny vd för Legres AB

Klaus Reimer utses till ny vd för Legres, moderbolag för Sergel Group, och efterträder Isak Åsbrink som går vidare till en ny tjänst inom näringslivet. Klaus har lång erfarenhet från ledande befattningar inom kredithanterings- och finansbranschen och kommer närmast från en tjänst som vd för Sergel A/S i Danmark. Dessförinnan var han COO och försäljningsdirektör på Intrum Danmark.

Klaus har arbetat som ledare inom många olika funktioner såsom sälj, operations och HR och har gedigen erfarenhet av att genomföra förändringsprocesser inom företag.

- Jag är mycket nöjd över att Klaus Reimer blir ny vd för Legres och därmed den samlande kraft som ska leda och utveckla Sergel Group in i framtiden. Som vd för Sergel i Danmark har Klaus visat mycket goda ledaregenskaper samtidigt som han har haft fokus på långsiktig lönsamhet och hållbar tillväxt. Detta tillsammans med hans breda erfarenhet från olika roller inom näringslivet ger honom de egenskaper som vi värdesätter hos en ledare, säger Ewa Glennow, styrelseordförande i Legres och fortsätter:

- Jag vill samtidigt passa på och önska Isak Åsbrink lycka till i framtiden. Han har på ett förtjänstfullt och inspirerande sätt lett och utvecklat Sergel Group och lagt en solid strategi för framtiden.

Klaus tillträder sin tjänst 6 april 2022.

- Jag ser mycket fram emot att fortsätta den resa som Sergel Group redan har påbörjat och tillsammans med alla kollegor i Norden säkerställa att vår vision, strategi och mål uppfylls. Jag ser också fram emot att fortsätta det goda lokala och nordiska samarbetet och att stödja vår övergripande organisation genom att aktivera alla de kompetenser och mångåriga erfarenheter vi har till vårt förfogande, säger Klaus Reimer tillträdande vd på Legres.

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Legres AB (publ) ska offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnas för offentliggörande den 31 mars 2022 kl. 10.00.

Fakta om Legres AB (publ)

Legres AB (publ) är moderbolag för Sergel Group i Norden. Koncernen har cirka 350 medarbetare och består av Sergel Kredittjänster AB i Sverige, Sergel Oy i Finland, Sergel Norge AS och Sergel A/S i Danmark. Sergel erbjuder kredit-, inkasso- och reskontratjänster samt betal- och meddelandetjänster.

För ytterligare information kontakta:
Klaus Reimer, tillträdande vd Legres, +4540995525, klaus.reimer@sergel.com
Anders Karlström, presschef Sergel Group, +46707353677